Kérdése van?

Visszér portál

Tartalom

  További információkért görgessen A visszerek anatómiája A visszér rendkívül fontos a szervezetünk, egészségünk szempontjából.

  visszér portál hogyan lehet megszabadulni a visszértágulatoktól

  A visszér portál tévesen a visszeret a visszértágulattal, visszérbetegséggel azonosítja. Pedig a visszér, más néven véna, vivőér, amely a szövetek felől szállítja az oxigénben szegény vért a szívbe.

  Azért, hogy a gravitáció hatására a vér ne zuhanjon vissza, billentyűk alakultak ki az érfalon. Ezek a billentyűk, és a mozgás közben létrejövő izompumpa akadályozzák meg, hogy a vér a vénákban visszafelé áramoljon. A visszeres keringés a végtagokon több síkban, több szinten történik: 1.

  visszér portál Amerikai visszér harisnyanadrág

  Ezen belül két törzset különböztetünk meg: A nagyobb latin neve: vena saphena magna a belbokától fut a lágyékhajlatig, ahol becsatlakozik az izmok között futó mélyvénába. A kisebbik latin neve: vena saphena parva a külbokától visszér portál a térdhajlatig, ahol ugyancsak a mélyvénába ömlik. A felületes visszereket az ún.

  • Visszérvonal: Információs vonal - Visszerek anatómiája
  • Hogyan lehet súlyos visszerekkel szülni
  • ARANYÉR, VISSZÉR - Webáruház és Egészségügyi portál
  • Főoldal » Betegségek » Szív és érbetegségek » Visszeresség, trombózis, nyirokérbetegségek » Visszérgyulladás, trombózis A visszérgyulladás oka és következménye is lehet trombózis, vagyis egy vérrög a vénában.

  A felületes visszerek több típusból állnak: A már említett törzsvénák; Ennél általában felületesebben futnak az oldalágak; Közvetlenül a bőr alatt található kis visszerek a reticularis vénák; Szintén a bőrben futó kapillárisok, amelyek normális állapotban nem látszanak, de kitágulva ezekből lesznek a hajszálerek — telangiectasia. A visszértágulat a vékonyabb és vastagabb vivőereknek a kitágulása.

  visszér portál a varikózus vénáktól a láb kenőcsén

  Ennek kialakulásáról itta kockázati tényezőkről itta műtéti eljárásokról itt olvashat bővebben. A Visszérvonal információs portálon talált információk csak tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakorvosi konzultációt, vizsgálatot.