ápr 122015
 

Kft alapításának menete

Kezdjük az alapoknál és haladjunk szépen tovább lépésről lépésre. Egy kft alapításának menete nem azzal kezdődik, hogy felkeresünk egy ügyvédet. Kezdjük a nulladik lépéssel.

 

Készíts egy üzleti tervet. Minél részletesebb és átgondoltabb az üzleti terved, annál pontosabban tudjuk meghatározni az első lépéseket. Ha elkészült az üzleti terv, akkor át lehet gondolni, hogy a kft alapítása-e a számodra legkedvezőbb.

Kft alapítás nulladik lépésenként érdemes tisztában lenni a felelősséggel, amivel egy kft alapítása jár. Kft alapításánál a felelősségen van a legnagyobb hangsúly. Teljesen mindegy, hogy hányan alapítjátok a kft-t, a felelősség csak a törzsbetétek erejéig terjed. Ezért is olyan kedvelt vállalkozási forma a kft.

A Kft alapításának nulladik lépéseként meg kell határozni a törzstőke összegét. Ilyenkor sokan hajlamosak arra gondolni, hogy a minimális tőke elegendő egy kft elindításához. Ez nem minden esetben ilyen egyszerű.

Kft alapításának menete – törzstőke meghatározása

Az egyik legfontosabb kérdés egy kft alapítása előtt, hogy mekkora törzstőkével alakuljon meg a kft. Ahogy már írtam, ilyenkor nem a minimumra kell törekedni.

A Kft törzstőkéjének meghatározásának menete a következő:

  • írd össze, hogy milyen kiadásokra kell számítani az első hónapokban,
  • gondolj minden kiadásra a járuléktól kezdve egy egyszerű közüzemi számlán keresztül, mindenre,
  • gondold át, hogy mikortól számíthatsz bevételre,
  • van-e olyan nagy kiadás (pl.: eszközbezszerzés), ami nélkül nem indítható el a kft-d tevékenysége

Ha megvannak a költségek – és több lett, mint 3 millió forint – akkor ez az az összeg, amivel a kft-t meg kell alapítanod. Meg is kaptad a törzstőke összegét.

A kft alapításának menete – első lépés

Miután megvannak az induló költségek, akkor érdemes konzultálnod egy könyvelővel, hogy milyen kötelezettségei vannak egy induló vállalkozásnak.

Több bevallási és bejelentési kötelezettsége keletkezik egy induló vállalkozásnak még akkor is, ha nem végez konkrét tevékenységet.

Ezt neked nem kell fejben tartanod, nyugodtan rábízhatod egy könyvelőre, de érdemes tisztában lenned az első lépésekkel.

Kft alapításának menete – további lépések

És most jött el az ideje, hogy felkeress egy ügyvédet és elindítsátok a bejegyzés folyamatát. Ennek azonnal vannak költségei. Egy kft-t sajnos nem lehet költségek nélkül megalapítani.

Ezt követően már csak egy olyan könyvelőre van szükséged, akivel minden vállalkozásindítással kapcsolatos kérdésed meg tudod beszélni és közösen fel tudtok építeni egy olyan együttműködést, ami mindkettőtök számára előnyös.

/Gulyás Éva blogja/

Kép: freedigitalphotos.net

Elindultam ezen a versenyen

Ha tetszik, amit képviselek, ahogy írok és amit írok, akkor nyomd meg a szavazz rám gombot.

Ezt követően eljutsz  www.gazdagmami.hu oldalra. Olvasd el a bemutatkozásomat, majd nyomj egy TETSZIK-MEGERŐSÍT gombokat.

Köszönöm!

105-ös a rajtszámom!

vállalkozás
Kapcsolódó bejegyzések:

Kft alapításának költségei

Egy új vállalkozás beindítása nem egyszerű feladat. Sok mindenre kell odafigyelni, szerteágazó tudást igényel. Érteni kell a marketinghez, joghoz, adózáshoz, számvitelhez, arculattervezéshez, kommunikációhoz, honlaptervezéshez, keresőoptimalizáláshoz…. (hú és még mennyi mindenhez) Mai írásom a kft alapítás költségeit fogja részletesen tartalmazni. Megtudod a bejegyzés végére, hogy milyen költséggel kell számolnia annak, aki vállalkozási formának kft-t választ 2015-ben. Vigyázat tele lesz számokkal. Tovább>>

Mi a különbség a kft és a bt között?

Cégalapítás előtt állók gyakran teszik fel a kérdést: milyen vállalkozást alapítsak?; mi a különbség a bt és a kft között? Tovább>>

Cégalapítás előtt állók gyakran teszik fel a kérdést: milyen vállalkozást alapítsak?; mi a különbség a bt és a kft között?

Oszd meg másokkal, hisz nekik is hasznos lehet!

Hol találkozhatsz még velem? Például a kedvelt vagy épp utált, de sokak által használt közösségi médiban, a Facebookon. Itt is rendszeresen posztolok érdekességeket, tippeket, hasznos tartalmat.

Miért teszem mindezt, mert hiszek abban, hogy a közösségi média is lehet a tudás egyik forrása, hisz rendszeresen használjuk, olvassuk, akkort miért nem lehetne megtölteni hasznos információkkal.

Vállalkozók, vállalkozni vágyók lájkoljátok az oldalam, így rendszeresen meg fognak jelenni posztjaim nálatok is.

like

Ha kérdésed van vagy szeretnél hozzászólni a bejegyzéshez nyugodtan megteheted.

Kapcsolatfelvételi űrlap


 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*