vállalkozói cégforma

jan 092015
 

Kft alapítás költségei 2015 

Egy új vállalkozás beindítása nem egyszerű feladat. Sok mindenre kell odafigyelni, szerteágazó tudást igényel. Érteni kell a marketinghez, joghoz, adózáshoz, számvitelhez, arculattervezéshez, kommunikációhoz, honlaptervezéshez, keresőoptimalizáláshoz…. (hú és még mennyi mindenhez) Mai írásom a kft alapítás költségeit fogja részletesen tartalmazni. Megtudod a bejegyzés végére, hogy milyen költséggel kell számolnia annak, aki vállalkozási formának kft-t választ 2015-ben. Vigyázat tele lesz számokkal. Continue reading »

okt 142014
 
induló vállalkozás

Induló vállalkozás – bejelentési kötelezettség lépésről-lépésre

Eldöntötted, hogy megalapítod vállalkozásod. Régóta dédelgetett álmod, hogy kilépsz a munkavállalói státuszból és elindítod saját vállalkozásod. Végre minden részlet a helyén van. Induló vállalkozásod üzleti terve kész, törzstőke a „zsebben”. Fejben már hónapokkal ezelőtt „megalapítottad” vállalkozásod, de hivatalossá kell tenni azt. Continue reading »

okt 062014
 

Bt (betéti társaság) vagy Kft (korlátolt felelősségű társaság)?

 

Miben különbözik egymástól a betéti társaság (bt.) és a korlátolt felelősségű társaság (kft.)? Mikor melyiket érdemes választani? Előnyök, hátrányok, összehasonlítás következik. Egy kicsit száraz, de annál hasznosabb téma ez, rendhagyó megközelítésben. Continue reading »

okt 022014
 

Milyen vállalkozási formát válasszak?

Van egy jó ötleted amiből szeretnél bevételhez jutni? Már azt is tudod, hogyan valósítsd meg? Talán már az első lépéseket meg is tetted a vállalkozóvá válás útján? De hirtelen megtorpantál, mert nem tudod, hogyan adózz a jövedelmed után? Milyen a vállalkozói lét? Hogyan kell elképzelni és milyen kötelességekkel jár? Mik a cégalapítás első lépései?

Akkor ez a mai bejegyzés – kedves vállalkozó társam – neked szól. Continue reading »