Egyéb

feb 042017
 

2017 évi KATA változás


A mai fő téma a 2017 évi KATA változás. A KATA adózás folyamata egyszerű, a rendszer úgy lett kitalálva, hogy minél érhetőbb és egyszerűbb legyen, de nem elég egyszer megérteni a KATA adózást és hátradőlni a karosszékben. A KATA adózásban is vannak változások, amit követni kell. A KATA adózást már több cikkemben körbejártam, ezért most kifejezetten a KATA változás kap hangsúlyt. Continue reading »

feb 032015
 

Elektronikus számla befogadása

Egyre többet foglalkozunk az elektronikus számla kiállításával tekintettel arra, hogy egyre nő a “papírmentes irodák” száma. Mindez maga után vonzza azt is, hogy egyre több vállalkozás tér át az elektronikus számla kiállítására és egyúttal a befogadásra is. Így papírt, festéket, sőt dossziét, raktárbérleti díjat is spórolni tud egy vállalkozás. Főleg, ha tömegesen állít ki elektronikus számlát. Continue reading »

nov 172014
 

Köztartozásmentes adózói adatbázis

Sokszor kell nullás igazolást kérned? Akkor a köztartozásmentes adózói adatbázis a te vállalkozásodnak találták ki. Rendszeresen fizeted vállalkozásod adóit, járulékait? Szeretnéd azt az időt, amit a nullás igazolás kérésével töltesz inkább vállalkozásának fejlesztésére fordítani? Continue reading »

nov 102014
 

Mikor kell útnyilvántartás?
A vállalkozások többsége rendelkezik autóval vagy ha nem, akkor magántulajdonban lévő autót használ. Kevés olyan cég van, ahol teljes mértékben el lehet a személygépkocsi használatát kerülni. Autó használatánál azonnal felmerül az útnyilvántartás vezetésének lehetősége. Sőt nagyon sokan össze is keverik a kiküldetési rendelvénnyel.  Bejegyzésemben kitérek arra, hogy mikor melyiket kell hasz

nálni és mire kell odafigyelni útnyilvántartás „gyártása” során. Milyen buktatói vannak egy rosszul vezetett útnyilvántartásnak. Continue reading »

okt 172014
 
könyvelő

Mi sül ki ebből?! A könyvelő és a vállalkozó egy hajóban

 

Oh mennyi minden kisülhet abból, ha a könyvelő és a vállalkozó tudnak és akarnak is együtt dolgozni! Képzeld el, hogy egy nagy hajóban vagy, ami a tengeren úszik. A hajó hatalmas; erős kezű kapitányt kíván. De mit ér egy hajózáshoz értő kapitány kormányos nélkül? Continue reading »

okt 162014
 

Könyvelő – tévhitek

Milyen tévhitek keringenek a vállakozók fejében könyvelőkről? A könyvelő tényleg csak egy szükséges rossz a vállalkozás számára? Mégegy olyan “intézmény”, akinek havonta fizetni kell, és semmit nem csinál; csak azt a havi pár számlát lekönyveli? A könyvelő nem azért van, hogy bármikor fel lehessen hívni? Continue reading »