szja

ápr 042015
 

Családi járulékkedvezmény bevallása

Családi járulékkedvezmény érvényesítésére van jogosultságod? Érdekel a családi járulékkedvezmény bevallása?  Segítek az szja bevallás kitöltésében. Jelen írásom végigolvasása után már te is biztos kezekkel ki fogod tudni tölteni 2014. évi szja bevallásod családi járulékkedvezményre vonatkozó részét. Természetesen példán keresztül mutatom be az szja bevallás családi járulékkedvezményre vonatkozó részének kitöltését. Continue reading »

jan 152015
 

Első házasok kedvezménye

Pár nappal ezelőtt a Facebookon írtam egy bejegyzést, melynek témája az első házasok kedvezménye. Nem is gondoltam volna, hogy ennyi kérdés fog vele kapcsolatban érkezni hozzám. Ezért úgy döntöttem a téma megérdemel egy hosszabb leírást.

Már régen volt részünk ilyen könnyen igényelhető, rugalmas kedvezményben, mint az első házasok kedvezménye. Kevés feltételnek kell megfelelni, bármikor igényelhető, azonnali kedvezmény. Continue reading »

nov 022014
 

Üzleti ajándék

Közeleg az év vége, ezzel együtt a karácsonyi időszak. Cégvezetőként az év ezen szakaszában felmerül az üzleti ajándék kérdése. Adjunk – ne adjunk? Ha igen, akkor milyen értékben? Egyáltalán van még értelme a mai világban fizikai ajándékkal meglepni üzleti partnereinket? Megéri mindez a cégnek? Continue reading »

okt 252014
 

Magánszemély – bérbeadás

Ha egy magánszemély ingatlan bérbeadás mellett dönt a bérleti díjat csak úgy tudja meghatározni, ha tisztában van a bérbeadás adóvonzatával. Milyen lehetőségei vannak egy magánszemélynek az adózásban bérbeadás esetén? Igen, a többes szám nem véletlen elütés eredménye. Még választhatási lehetősége is van. Mikor kinek mit kell bevallania, megfizetni. Continue reading »