kata

máj 112015
 

Vállalkozás gyed mellett

A mai bejegyzést ismét egy olyan témának szentelem, mellyel kapcsolatban gyakran érkezik be hozzám kérdés. Ez pedig a vállalkozás gyed mellett. Manapság egyre több kisgyermeket nevelő anyuka vág bele egy saját vállalkozásba annak érdekében, hogy kiegészítse az otthon töltött időre az államtól kapott jövedelmét. Illetve a gyed melletti vállalkozás másik fő érve, hogy nem szeretnének 8 órás munkaviszonyba visszamenni az anyák dolgozni, hisz szeretnének minél több időt a családjukkal tölteni. Continue reading »

máj 022015
 

Kata buktatója

Sokan választják manapság a sláger adózást a katát, mert egyszerű, könnyű, nincs vele sok baj. A kata buktatójára azonban érdemes figyelni. Könnyű kikerülni a kata kedvezményes adózói körből, ahová később nehéz visszajutni. Continue reading »

jan 062015
 

Kata változás 2015

A tavaly év végén sokat foglalkoztam a kata adózással, ezért most nézzük meg, hogy 2015 milyen változást hozott a Kata adózásban.

Az új év általában a reménnyel kezdődik, valami jobbat, szebbet szeretnénk, és ezt kívánjuk ismerőseinknek is. Nekünk vállalkozóknak azonban az év kezdete nemcsak a fogadalomtételt jelenti, hanem azt is, hogy meg kell ismerkednünk a változásokkal. Continue reading »

dec 152014
 

Milyen adókat vált ki a kata?

A katát a vállalkozások szűk köre választhatja. Bevételhez és vállalkozási formához van kötve, hogy kik választhatják a katát. Ha már van egy kis rálátásod arra, hogyan is működik a kata, akkor most magasabb szintre kalauzollak el. Megnézzük, hogy a kata milyen adókat vált ki. Ezzel is segítek neked a döntésben, hogy érdemes-e induló vállalkozóként a katát választanod. Continue reading »

dec 132014
 

Kata adózás – Mikor? Kinek? Hogyan?

Kik választhatják a Katát? Kinek éri meg? Részletek a Katáról, hogy segítsem a választást. Milyen adókkal versenyképes a Kata? Gondolom az már mindenki számára világos, hogy nem egy új adóról van szó, amit a már meglévők mellett kell fizetni, hanem egy kedvezményes adózási formáról, amit csak egy szűk kör, meghatározott körülmények megléte mellett választhat. Continue reading »