Bemutatkozás

 
Gulyás Éva

Gulyás Éva vagyok, közgazdász, regisztrált mérlegképes könyvelő.

Mivel foglalkozom? Vállalkozóknak nyújtok segítséget abban, hogy belelássanak a számviteli, adózási szabályokba, így könnyebben megértsék könyvelőjüket és biztosabb alapokon nyugvó stratégiai döntéseket hozzanak. Másrészt társaságok teljes körű könyvelési feladatait ellátja a vezetésem alatt működő könyvelőiroda.

Miért járunk egy cipőben?  Olyan könyvelőirodát alapítottam, ahol a vállalkozóval egy nyelvet beszélek, hisz én is vállalkozó vagyok, mint minden egyes ügyfelem. Hasonló problémákat, gondokat, feladatok kell megoldanom, mint minden vállalkozónak. Tisztában vagyok vele, hogy egy felelős döntést hozó cégvezetőnek nem arra van szüksége, hogy folyamatosan könyvelési adatok és számok sokaságát kapja meg könyvelőjétől. Számomra fontosabb, hogy olyan hasznos információk birtokába jussanak a vállalkozók, amik megkönnyítik mindennapi munkájukat.

Kik kapnak kiemelt figyelmet? Természetesen minden hozzám forduló ügyfélre figyelek. Rendszeresen teszek közzé olyan tudásanyagokat, amik kifejezetten a webshopok, egyéb internetes vállalkozások vezetői számára nyújtanak azonnal használható információkat.

Számviteli tudás? Kinek? Honnan? Miért? Egy vállalkozás irányításához elengedhetetlen egy alap számviteli és adózási tudás, hisz egy cégvezető csak ezek birtokában tudja meghozni az egész cég életére kiható fontos döntéseit. Egy vállalkozónak ritkán van arra ideje, hogy elvégezzen egy mérlegképes könyvelői vagy adótanácsadói tanfolyamot, azért hogy megértse, amit a könyvelője továbbít/küld/mond neki. Ezért a honlapon több, folyamatosan frissülő, gyakorlatorientált és hasznos tudásanyagot teszek közzé, amely segít a vállalkozóknak az üzleti életben biztosabban mozogni.

Honnan szereztem meg a tudásomat? Mielőtt vállalkozóvá váltam, több mint 10 évet dolgoztam alkalmazottként többek között egy magas tőkéjű, több milliós beruházásokat megvalósító cégnél, ahol nemcsak egy cég, hanem több cégből álló cégcsoport könyveléséért feleltem. Itt nemcsak arra volt lehetőségem, hogy az iskolapadban megszerzett tudásomat a gyakorlatban is kamatoztathassam, hanem ráébredtem arra, hogy egy-egy szám és adat milyen beszédes is lehet. Mennyi mindent elárul egy cégről, de csak annak, aki ezeket a számokat ki tudja csomagolni és képes értelmezni. Amikor az életem úgy alakult, hogy lehetőségem nyílt saját vállalkozás indítására, akkor eldöntöttem, hogy olyan könyvelőirodát alapítok, ahol az ügyfeleim minden segítséget megkapnak ahhoz, hogy biztos alapokon nyugvó üzleti döntéseket hozhassanak. Szakmám iránti érdeklődésem és alázatom töretlen, folyamatosan frissítem, bővítem tudásomat.

Csaló vagy sikeres? Az emberek hajlamosak a sikeres vállalkozókat olyan címkével felruházni mint: „adócsaló”, „tisztességtelen úton járó”, „kétes ügyletekbe keveredő”. Biztosan van a vállalkozóknak egy olyan rétege, akikre igazak a fenti jellemzők. Célom annak bebizonyítása, hogy a biztos alapokra épülő, folyamatosan bővülő és megújuló vállalkozás igenis tud mindenféle kerülő út nélkül is tisztességesen, sikeresen és nyereségesen működni. A sikeres vállalkozás mellé szükség van egy olyan könyvelőre, aki a fenti szemléletmód alapján végzi a munkáját. A cégvezetőnek pedig rendelkeznie kell megfelelő számviteli és adózási ismeretekkel.

Használd most a tudásanyagotKlikk ide»»