Már 032016
 
kötelező tőkeemelés

Kötelező tőkeemelés

A kötelező tőkeemelés alól fellélegezhetnek a kft tulajdonosok. Az Országgyűlés az utolsó pillanatban elfogadta a kft-k kötelező tőkeemeléséről szóló javaslatot, melynek értelmében minden kft-nek – ha a törzstőke 3 millió Ft alatt van – a kötelező érvényű tőkeemelést elegendő 2017. március 15-ig kell végrehajtani.

 

1 év haladék a tőkeemelésre, de…

A Kft-k kötelező tőkeemelés végső határideje 2017. március 15. Tehát aki várt az utolsó pillanatig, az most fellélegezhet. Még 1 év áll a tulajdonosok rendelkezésére, hogy eleget tegyenek a Ptk. kötelező tőkeemelés előírásainak.

DE!

Mi van azokkal a cégekkel, akik rendelkeznek 3 millió forintos törzstőkével, de még 2014. március 15. előtt – a régi Gt szerint alapították a cégüket?

Ezekre a társaságokra ugyanúgy érvényes a módosítási kötelezettség 2016. március 15-ig. Ez azt jelenti, hogy azoknak a cégeknek, akiknek a társasági szerződésük hivatkozást tartalmaz a régi Gt-re, összhangba kell hozni az új Ptk-val.

Mi indokolta a kötelező tőkeemelés elhalasztását?

Közel 130 ezerre tehető azon kft-k száma, melyen nem tettek eddig eleget a kötelező tőkeemelésnek.

Az utolsó pillanatban benyújtott javaslatot az Országgyűlés el is fogadta.

/Gulyás Éva blogja/

Kép: freedigitalphotos.net

Hol találkozhatsz még velem? Például a kedvelt vagy épp utált, de sokak által használt közösségi médiban, a Facebookon. Itt is rendszeresen posztolok érdekességeket, tippeket, hasznos tartalmat.

Miért teszem mindezt, mert hiszek abban, hogy a közösségi média is lehet a tudás egyik forrása, hisz rendszeresen használjuk, olvassuk, akkort miért nem lehetne megtölteni hasznos információkkal.

Vállalkozók, vállalkozni vágyók lájkoljátok az oldalam, így rendszeresen meg fognak jelenni posztjaim nálatok is.

Ha kérdésed van vagy szeretnél hozzászólni a bejegyzéshez nyugodtan megteheted.

Itt a lehetőség, hogy ingyen kérdezz!!! Nem kell tanácsadói díjat fizetni!!!

Kapcsolatfelvételi űrlap

 

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*