okt 272014
 

Kínából rendelt telefon

Megláttad álmaid mobiltelefonját akciós áron egy webáruházban? Kínából szállítják? Megbízható a forrás? Mielőtt Kínából rendelt telefont vásárolsz olvasd el a cikket. Kalkuláltál a vásárlás vám és áfa vonzatával?

Arra kérdésre most nem keresem a választ, hogy miért jobb a Kínából rendelt telefon, egy magyarországi boltban vásároltnál. Ezzel a témával több fórum és cikk foglalkozik és nem is az én “asztalom”.

Tényleg olcsóbb, a Kínából rendelt telefon?

Erre a kérdésre sajnos nem tudok válaszolni, de még mielőtt megnyomod a rendelés gombot kérlek olvasd végig a bejegyzést.

A Kínából rendelt telefon esetén körbe kell járni azt a kérdést, hogy kell-e a vásárlás után áfát vagy vámot vagy mindkettőt fizetni.

Sem áfát, sem vámot nem kell fizetni

Igen, létezik egy ilyen kategória is. Ha magánszemély adja fel a rendelt telefont Kínából és az ára 45 euro alatt van, akkor nem kell sem áfát, sem vámot fizetni.

Ha valamilyen cég adja fel a rendelt telefont Kínából, akkor ez az összeg alacsonyabb – 22 euro. Ekkora értékben valljuk be még Kínából sem biztos, hogy tudunk telefont rendelni.

A rendelés után csak áfát kell fizetni.

Akár magánszemély, akár valamilyen cég adja fel a rendelt telefont Kínában, 150 euro értékig nem kell vámot fizetni.

Ebben az esetben csak a 27% áfát kell megfizetni.

A rendelés után vámot és áfát is kell fizetni.

150 eurós értékhatár felett, akár magánszemélytől, akár cégtől érkezik a Kínából rendelt telefon mind áfát, mind vámot fizetni kell.

Buktatók

Kínából rendelt telefon esetében figyelni kell a következőkre:

  • a vámmentességi határnál figyeljünk a postaköltségre. A 22 és 45 eurós határ postaköltséggel együtt értendő
  • az áfa alapja az áru értéke a vámértékkel növelten
  • vannak olyan webáruházak, ahol külön számolnak fel csomagolási költséget is

Mielőtt rászánod magad arra, hogy Kínából rendelj telefont, végezz alapos számításokat, hogy ne érjenek kellemetlen meglepetések. Ha ugyanezt a telefont Amerikából rendeled, akkor ugyanilyen „extra” terhekre számíthatsz.

Kapcsolódó bejegyzések:

– Hogyan kell áfát számolni?

– Áfa alulról és felülről nézve

Kövess a Facebookon, rendszeresen posztolok érdekes tartalmat!

Hasznos volt, köszönöm, like!

 Leave a Reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

*